Darmen reinigen
  • 100% Vegan & Natuurlijk
  • Uniek Assortiment
  • Zichtbare Resultaten
  • Persoonlijke Online Begeleiding

Darmen reinigen

Snel, zonder pijn en gewoon thuis wanneer het jou uit komt

Darmen reinigen kun je op verschillende manieren doen. Zo kun jij je darmen reinigen en ontgiften door een sapkuur te doen, een behandeling te ondergaan in het ziekenhuis of een kliniek of door simpelweg veel lauwwarm water te drinken. Je kunt er ook voor kiezen om je op gefermenteerde voedingsmiddelen te richten, vezelrijk te eten of je darmen te reinigen middels een detox. Maar hoe werkt het schoonmaken van je darmen met gebruik van een speciale detox?

Direct bestellen Bekijk assortiment

Waarom darmen reinigen?

Heb jij weleens last van buikpijn, verstoppingen, diarree, buikkrampen en een harde buik als je erop drukt? Dan bestaat de kans dat er sprake is van een vervuild darmkanaal en een tekort aan bepaalde enzymen. Denk hierbij aan teveel eiwitten en koolhydraten die niet door de darmen verteerd worden, waardoor deze afvalstoffen zich ophopen in een spijsverteringsstelsel. Wanneer de voedselopname door de opgehoopte afvalstoffen niet meer goed verloopt, is het niet meer mogelijk om voldoende stoffen op te nemen. Maar het kan ook zo zijn dat het lichaam juist verkeerde of vervuilde stoffen opneemt.

Darmt2

Is darmen reinigen goed voor je?

Het reinigen van je darmen is zeer goed voor de gezondheid en brengt dan ook vele voordelen met zich mee. “Een goede gezondheid begint in de darm” zei de Griekse grondlegger van de moderne geneeskunde, Hippocrates. Maar waarom is dat zo? Darmen halen de voedingsstoffen uit ons eten en voeren daarna de afvalstoffen weer af. Wanneer de dikke en dunne darm schoon zijn en goed hun werk kunnen doen zouden we geen last moeten hebben van huidklachten, buikpijnen, vermoeidheid, PDS, allergieën of brandend maagzuur. Toch ervaren veel mensen deze klachten wel.

Vaak vinden dergelijke klachten hun oorsprong in de darm. Alle beschikbare energie en enzymen wordt dan ingezet om de balans te herstellen. De meeste aandacht gaat naar de spijsvertering, waardoor we langzaam klachten ontwikkelen aan onze huid, gewrichten en andere organen. Die schreeuwen ook om aandacht, maar er is een tekort aan energie en enzymen om hierin te voldoen. Het reinigen van de darmen lost dit probleem op.

Wat maakt je darmen leeg?

Ontgiften (of detox) met bijvoorbeeld een probiotica darmspoeling betekent dat je de onverteerde voedingsstoffen, die voor problemen zorgen, uit je lichaam verwijdert. Wanneer jij de stress van je darmen afhaalt, kunnen enzymen, vitaminen en mineralen hun werk op andere plaatsen verrichten. Zieke cellen worden gereactiveerd en vrije radicalen worden afgevoerd en je vitaliteit keert terug. Net als je schoonheid. Rimpels trekken weg, je huid en haar gaan glanzen

Je kunt de darm op verschillende manieren reinigen of ontgiftigen, bijvoorbeeld middels intermittent fasting, een sapkuur, yoga en massage of met een speciale natuurlijke darmreiniging zoals Vegaqura Q-Start.

Darmen reinigen en ontgiftigen binnen 24 uur

Met gebruik van een speciale darmreiniging is het mogelijk om thuis en binnen 24 uur je darmen te reinigen. De darm wordt ontdaan van onverteerd voedsel dat er misschien al wel jaren in zit, je herkent het onverteerde voedsel aan de zwarte kleur van de ontlasting. Op deze manier kan je precies zien wat het resultaat is. Na het reinigen van je darmen zijn je uitscheidingsorganen weer open, waardoor het overtollige vet en vocht gemakkelijker afgevoerd kan worden.

Hoe vaak moet ik een darm detox doen?

Na de darm detox zijn je darmen voor de komende zes maanden schoon. Er bestaan verschillende producten waarmee je je darmen na een detox kunt onderhouden, bijvoorbeeld met van een van de dagelijkse vervolgproducten die je terugvindt op de website, bijvoorbeeld de Q-completa of de Q-Probiotica. De bacteriën in deze producten zorgen voor een goede balans in de darmflora en ondersteunen de functies van de stofwisselingsprocessen in het lichaam.

Darmreiniging lijkt me best eng, is er geen alternatief?

Je kan je zorgen maken of zo'n darmkuur of detox wel geschikt is voor jou. Gelukkig is het met Vegaqura ook mogelijk om de toestand van je darmen en de rest van je lichaam op een wat minder ingrijpende manier te verbeteren. Hiervoor raden wij een zogeheten enzymtherapie aan. Bij enzymtherapie neem je voor een periode van 10 tot 13 weken dagelijks enkele noodzakelijke supplementen in. De supplementen vitamine D, ijzer, magnesium, Q-Completa en probiotica dienen in combinatie met een groente- en vezelrijk voedingspatroon voor langere tijd dagelijks ingenomen te worden, terwijl je mindert met zuivel, granen en alle vormen van bewerkt eten. Vrijwel iedereen ervaart spoedig de positieve effecten van enzymtherapie op zijn of haar gezondheid. Kijk voor enzymtherapie op onze website.

Meer weten over maag en darmen schoonmaken?

Wil jij je darmen reinigen en ben je benieuwd wat een darmreiniging voor jouw darmklachten en de rest van je lichaam kan betekenen? Bekijk dan gerust onze website voor meer informatie over onze producten en hun werking of neem contact op voor meer informatie. We denken graag met je mee.

Direct bestellen Bekijk assortiment

Vragen?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom darmen reinigen?

Ons lichaam is niet in staat voldoende enzymen aan te maken om ons voedsel af te breken. Daarom blijven er onverteerde voedselresten achter in het darmslijmvlies. Deze zijn de bron van laaggradige ontstekingen en geven schadelijke bacteriën de kans zich te vermenigvuldigen. Het is aan te raden om iedere 6 maanden deze onverteerde vuiligheid uit je spijsverteringssysteem te verwijderen.

Hoe kan ik mijn darmen reinigen?

Je kunt je dikke én je dunne darm reinigen van onverteerd voedsel door middel van gefermenteerde enzymen. Deze zijn tijdens dit gistingsproces dermate krachtig geworden, dat ze zich direct kunnen richten op schadelijke elementen en deze snel uit het lichaam kunnen verwijderen.

Kan ik mijn darmen in 1 dag reinigen?

Met Vegaqura Q-Start kun je het spijsverteringssysteem in 1 dag reinigen. Dit komt door de enorme kracht van de gefermenteerde ingrediënten. Tevens hebben we deze enzymen gehaald uit 150 verschillende soorten groente en fruit waardoor het scale aan enzymen enorm veelzijdig is. Doordat enzymen het darmslijmvlies niet aantasten, kan het herstel veel sneller dan bij andere methodes.

Is darmen reinigen veilig?

De Vegaqura producten bestaan voor 100% uit Vegan voedsel. Er zijn geen toevoegingen, geen schadelijke stoffen en geen pesticiden te vinden in de enzymen en probiotische bacteriën van Vegaqura. Het is daarom volkomen veilig. Wat het lichaam kan gebruiken, neemt het op. Wat het niet nodig heeft, scheidt het weer af.

Kan ik mijn darmen zelf thuis reinigen?

Voor veel mensen is het bezoeken van een hydro-therapeut, en de hele behandeling die daarmee gepaard gaat, geen fijne gebeurtenis. Vegaqura maakt het mogelijk om in de veiligheid van je eigen thuis, gewoon zelf je darmen te reinigen, wanneer het jou uit komt. De drankjes van Vegaqura hebben nog best een prima smaak ook. Ook kun je altijd rekenen op Online begeleiding, mocht je dat nodig hebben.

WordPress Video Lightbox Plugin