• 100% Vegan & Natuurlijk
  • Uniek Assortiment
  • Zichtbare Resultaten
  • Persoonlijke Online Begeleiding

Overspannen spijsvertering

Ons lichaam is van nature constant bezig met het afvoeren van gif en afvalstoffen. Het werkt als een klein ecosysteem met miljarden bacteriën en enzymen als bewoners daar binnen. Iedere bacterie heeft zijn eigen werk en voert zijn eigen taken uit. Het probleem waar we in de 21ste eeuw mee te maken hebben, is dat het lichaam niet meer in staat is de overvloed aan gifstoffen die we binnen krijgen, af te voeren. Hierdoor verandert de zuurgraad van ons ecosysteem, waardoor sommige bacteriën zich niet langer thuis voelen en afsterven.

Ons moderne Westerse dieet is eigenlijk de grootste boosdoener. Tijdens ons voedselbereidingsproces verhitten we vrijwel al ons voedsel waardoor we de levende enzymen in het voedsel doden. Ook verwerkt voedsel uit blik, pot of plastic heeft al geen levende enzymen meer in zich. Ons lichaam krijgt hierdoor veel te weinig enzymen binnen, en zal vooral aangewezen zijn op de productie van enzymen door het lichaam zelf. Dit brengt ons in een constante stress-situatie. Het lichaam is overspannen.

Een grootste deel van de aanwezige enzymen zullen ingezet moeten worden om de PH-Waarde van het bloed stabiel te houden, waardoor deze enzymen niet meer bij andere stofwisselingsprocessen gebruikt kunnen worden. Het gevolg is dat onze stofwisseling vertraagt en dat de problemen op gaan spelen. Deze problemen zijn niet 1-2-3 merkbaar, maar ontwikkelen zich langzaam in ons lichaam. De functies van organen en klieren gaan langzaam achteruit; onze huid krijgt te weinig voedingsstoffen en wordt grauwer; het zenuwsysteem wordt aangetast en we voelen ons vermoeider; gewrichten en slagaders raken verstopt waardoor we artrose krijgen; en ons immuunsysteem raakt oververhit woordoor we sneller ziek worden. En sneller verouderen.

Foto 3
WordPress Video Lightbox Plugin