• 100% Vegan & Natuurlijk
  • Uniek Assortiment
  • Zichtbare Resultaten
  • Persoonlijke Online Begeleiding

Voedselintoleranties en allergieën

De Japanse darmdokter Hiromi Shinya (eerste dokter op aarde die een endoscopie uitvoerde) beweert dat 70% van de Westerse bevolking met een voedsel-intolerantie rondloopt. Dit wordt vooral bemerkt door veel winderigheid, obstipatie of buikpijn na het eten van bijvoorbeeld koolhydraten/suikers of juist bij eiwitten/vetten. Deze intoleranties ontwikkelen zich vaak tot allergieën voor bepaalde voedingsstoffen. Mensen met koemelkintolerantie moeten ook goed de inname van suiker en koolhydraten verminderen. Mensen met een intolerantie voor eieren moeten minderen met vlees, vetten en andere eiwitrijke voeding.

Volgens Dr. Shinya kun je zelf achterhalen waar je intolerant voor bent. “Doe je ogen dicht en stel je voor dat je op een tropisch strand bent. Je hebt honger, en voor je staat een grote tafel met al het voedsel wat je je maar wensen kan – Al het voedsel dat je voor je ziet is voedsel waar je intolerant voor bent”. Food-Cravings zijn namelijk signalen van het lichaam aan de hersenen dat het suiker of zout nodig heeft. Maar een heroïne-junkie, die denkt dat hij een spuit nodig heeft, krijgt dezelfde signalen door. Het is belangrijk dat die signalen genegeerd worden. “Naar je eigen lichaam luisteren” is dus ten zeerste af te raden wanneer je met symptomen uit de volgende alinea te maken hebt.

Mensen met Lactose-intolerantie missen het enzym Lactase om melksuikers te verteren. Het lichaam kan hier niets mee en de darm raakt overspannen. Voeg je dagelijks Lactase-enzymen toe, dan kun je je intolerantie aanpakken.

WordPress Video Lightbox Plugin