• 100% Vegan & Natuurlijk
  • Uniek Assortiment
  • Zichtbare Resultaten
  • Persoonlijke Online Begeleiding

Waarom Detox?

Ons lichaam is voortdurend op zoek naar het vinden van een balans. De Yin-Yang, zoals dat in Oosterse Geneeskunde genoemd wordt. Net zoals ontstekingen slecht kunnen zijn voor onze organen, zijn ze tegelijkertijd ook nodig voor het afvoeren van gifstoffen. De PH-Waarde van ons bloed ligt altijd tussen de 7.35-7.45. Niets is enkel goed, of altijd slecht. Het probleem is echter dat in onze huidige maatschappij de balans van ons lichaam om is geslagen naar de negatieve zijde.

We krijgen meer Omega-6 binnen in verhouding tot Omega-3; we staan bloot aan luchtvervuiling en waterverontreiniging; ons voedsel bevat kleurstoffen, smaakversterkers en overtollige hoeveelheden suikers; we gebruiken chemische cosmetica en huishoudproducten en natuurlijk ook alcohol en medicijnen. Al deze externe factoren zorgen er voor dat gifstoffen ons lichaam binnen dringen. Vuiligheden die we op de een of andere manier weer kwijt moeten raken voordat ze onze organen en cellen aantasten. Het afvoeren van die gifstoffen heet ook wel Detox.

Maar ons lichaam creëert zelf ook gifstoffen. Vrije radicalen en oxidanten die vrijkomen tijdens onze stofwisselingsprocessen. Denk hierbij aan spijsvertering, ademhaling, bloedsomloop en zelfs het gebruiken van onze spieren. Sommige artsen zijn zelfs van mening dat stress en negatieve emoties ook hun portie gifstoffen afgeven aan het lichaam. Kortom, we worden iedere dag bloot gesteld aan factoren die ons lichaam negatief beïnvloeden en het lichaam kan het helaas niet meer volledig zelf oplossen. Ons lichaam stuurt ons voortdurend S.O.S. berichten (knipperende dashboard-lichtjes), maar symptomen van vermoeidheid, misselijkheid, keelontsteking en koorts worden van de tafel geveegd, en we doen net of we ze niet merken. Of nog erger – we accepteren ze als zijnde ‘normaal’.

WordPress Video Lightbox Plugin